KISAH ADIK ADAM SYUKRI


Assalamualikum,

 "berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul" 

ADIK AHMAD ADAM SYUKRI....nama yg cukup indah bagi penghuni syurga.
Dh lama aku dengar dan aku baca namun arini selepas aku tengok dan melihat wajah pengorbanan seorang ibu dlm menjaga anak ketika sakit serta ketabahan ibubapanya di Malaysia Hari Ini (MHI),terpanggil utk aku berkongsi kesedihan dan penderitaan yg dialami.

Perasaan sedih , sayu , menitis air mata aku bila aku tengok bingkisan keadaan adik adam yg kini berada di ICU di Hospital Sarekei kerana adam sgt lemah dan bertambah teruk mata adam makin cekung ke dalam...

Korang blh tgk Video kisah Adik Adam di MHI (10/10/2012)

sumber fb page Adik Adam
  
"AHMAD ADAM SYUKRI lahir secara vacum pada 4/32012, sewaktu kelahirannya adam keluar dalam keadaan flat dan kekurangan oksigen dan telah mengalamai BRAIN DAMAGED (SERVE HIE) atau lebih dikenali sebagai KEROSAKAN PADA SARAF OTAK.

SCAN MRI pada 9/3/2012 menunjukkan otak Adam mengalami kerosakan yg amat teruk...Adam tidak pandai menelan airliur dan bergantung pada mesin oksigen untuk terus hidup.Adam juga perlu bergantung kepada mesin suction kerana tidak pandai menelan air liur utk sedut air liur dalam rongga hidung dan mulutnya.Mata kanan Adam mengalami injured , begitu juga telinga sebelah kana yg tidap dpt mendengar kerana kerosakan pd bahagian dalam telinganya.

Doktor pakar otak mengesahkan Adam akn terlantar SEUMUR HIDUP dan peluang utk berjalan dan hidup spt kanak2 normal memeng amat tipis.Doktor pakar otak mengklasifikasikan kerosakan otak adam sebagai kematian saraf otak"


Daripada Jabir b Abdullah s.a.w bersabda:
"Tiap-tiap penyakit ada ubatnya,Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut,maka sembuhlah dengan izin Allah"
(Riwayat Muslin dan Ahmad)

Marilah sama-sama kita berdoa utk kesihatan Adam
semoga ada keajaiban yg berlaku dari Allah S.W.T ...amin

Bagi yang ingin mnghulurkan bantuan:
NORAISYAH MD MALENA
LOT 432 TMN SUSUR JAMBU
LN JAMBU SELATAN
96100 SARIKEI, SARAWAK
CIMB - Noraisah Bt Mohamed Malena (02040007292201)

 
Actually, aku xsampai hati nak letak lebih2 gambar-gambar adik adam...
aku tak sampai hati nak tgk..
korang boleh like FB Ahmad Adam Syukri  
untuk mengetahui perkembangan adam. 


with love,

4 comments:

Dunia Wilma said...

Sedihnya...
Semoga kedua ibu bapa Ahmad Adam terus tabah menghadapi dugaan ini...
Dan semoga terjadi keajaiban ke atas Ahmad Adam...

Bui Junaidi said...

KESIANNYA..SEMOGA IBUBAPA ADAM TABAH MENGHADAPI DUGAAN ALLAH NI..HUHU

terdampar dipinggirkan said...

no akaun tu salah....ni yang betul
Noraisah Mohamad Malena
-02040007292201 (CIMB)

Tolonglah kawan-kawan semua..

seorang RM10 pun sudah memadai...rasa tak berbaloi...bagi RM20...rasa sedih bagi RM 50...rasa kesian...bagi RM100.... atau berapa sahaja seikhlas hati anda.

iera azira said...

Thanks sbb bgth....tak perasan terkurang beberapa digit

Post a Comment