TART SOSEJ


Assalamualaikum,

Wokey.....arini rajin sikit buka velog
so nak share resepi ni.......actually resepi ni aku buat masa bulan puasa lepas....teringin nak mencuba,nak merasa & slh satu punca , aku dh jemu dgn kuih muih di bazar....

American Breakfast,yg bernama EGG BENEDICT diolah menjadi TART SOSEJ....Sesuai di waktu pagi & minum petang....

Mudah disediakan , apa jer bahan yg korang terlintas nak buat...boleh jer, mmg sedap

BAHAN-BAHAN
6keping Roti Gardenia
2batang Sosej @ Udang @ apa sj inti yg anda suka
2biji Telur
1/2 cawan susu cair
Serbuk Lada Putih
Garam secukup rasa
Cheese utk topping
Daun Ketumbar - dicincang
Bawang Besar - dicincang

CARA
1- Letakkan roti didalam pan muffin , sebelum tu sapu butter di sekeliling pan muffin
2- Bancuh susu & telur....Kacau & ketepikan
3- Sosej (potong ikut suka) + Daun Ketumbar + Bawang Besar Dadu + Serbuk Lada + Garam , di gaulkan
4- Masukkan inti sosej ke dalam roti , tuangkan bancuhan susu + telur tadi dan tabur cheese.
5- Bakar suhu 170 , selama 20minit @ hingga masak


SELAMAT MENCUBA


with love,

BANGKOK TRIP


Assalamualaikum,

Lamanya aku tak update blog comei lote ku ni.....kesibukan tahap maksima sejak aku pindah ke negeri kelahiran.....

Aku hidangkan korang dgn gambar ini dahulu, sebelum ku lanjutkan cerita perjalanan sepanjang di Bangkok , Thailand


Trip pada 27/5/2014 
ketika Bangkok di istihar Darurat ...
Dilema Seminggu sebelum trip....KENAPA?
Apa yg terjadi?
Bagaimana?
Happy @ UnHappy spt trip sebelumnya?
Tungggguuuuuuuuuuuuuuuuu
Selanjutnya........... 

 

with love,